Magnus ladulåsloppet 2024

Adelsö, Ekerö kommun

Välkommer till Magnus Ladulåsloppet på Adelsö den 10 Augusti och ett av Stockholms finaste 10 kilometers lopp.

11.00 kortare lopp för barn i området kring idrottsplaten med olika längder beroende på ålder och hur långt barnen vill springa.

14.00 Ladulåsloppe, 10 kilometer i varierande terräng runt Adelsö som avslutas i en historisk miljö vid världsarvet på Adelsö som gränsar till Idrottsplatsen där loppet startas.

Gratis för alla barn att delta och anmälning sker på plats innan loppet medans Ladulåsloppet kostar 200 kronor per deltagare.

Adelsö IF bjuder på kaffe och fika efterråt och glass och saft till barnen

Adelsö är en Ö i mälaren (med gratis bilfärja från Ekerö) som har en historia som sträcker sig tillbaks till Vikingatiden. Sveriges första stad Birka fanns på ön Björkö och dåvarande kungen höll sitt vakande öga från sin kungsgård på Adelsö. Ännu idag finns Runstenen kvar som hälsade besökare välkomna bara ett stenkast från starten av Ladulåsloppet.

Adelsö är också känt för Alsnö hus, ett svenska medeltidspalats byggt på samma plats som gamla kungsgården. Här undertecknades Alsnö stadgar som är den första kända stadga i Sverige och början till det moderna Sverige vi har idag.

Välkommen till en familjedag på Adelsö och passa på att ta en upptäcksfärd i omgivningen kring Idrottsplatsen. I samma område finns en vikingaby har byggts upp som det har kunnat sett ut förr i tiden, ruinen av Alsnö Hus tillsammans med en riktig Runsten där man också kan se över till Birka på samma sätt som de gamla vikingakungarna gjorde. Hovgårdens cafe finns också inom kort gångavstånd som erbjuder mat, glass och fika.

Välkommen till Adelsö och Magnus Ladulåsloppet.