Information

Saltsjöbaden

Om Wille Swimrun
Det har genom alla år funnits ett sportintresse hos familjen Eriksson där framförallt barnen varit aktiva i många sporter i Saltsjöbadens IF.
Efter en tragisk båtolycka i augusti 2016 omkom yngsta sonen William och familjen beslutade att starta stiftelsen Williams Sea Foundation som arbetar för att öka säkerhet på sjön genom utbildning, sjötransporter och framtagning av nya säkerhetslösningar.

Sommaren 2017 deltog Robin (bror) och Marie (mamma) i Moose2Goose (lokal swimrun tävling på Älgö) till minne av Wille i Stiftelsens namn. Då föddes idén om att arrangera en Swimruntävling av Marie och hennes sambo Micke som båda är aktiva inom Triathlon, Multisport och Swimrun. I syfte att samla familj, vänner och bekanta för en dag tillsammans så togs kontakt med arrangören av Solsidan Runt (Michael Jacobson) för att få ihop ett samarrangemang på Restaurangholmen i Saltsjöbaden.

Målet för Wille Swimrun var att skapa en bana med lagom längd och utmaning som passar nybörjare och vana ”Swimrunners”. Vi gjorde därför en varv bana så man själv kan välja distans som passar.
Delar av startavgiften kommer att gå till Sjöräddningssällskapet och ev överskott tillbaka in i Stiftelsen.