Information

Alingsås/Hindås/Borås/Göteborg

Cavemen Classic: Ödenäs: Efter förra loppets succé kör vi igen. Kom, spring och häng med oss lördagen 26 maj. Nu på ny spännande plats 40 minuter utanför Göteborg med fina naturmiljöer där en grym trailbana i skogen utlovas. Denna gång vi kommer att ha bastu för löparna efter loppet (vid varvningen) och för åskådare i den mån det får plats. Tillåter vädret kör vi även grill och brasa under kvällen för de som dröjer sig kvar.

Anmälan, distanser, starttid & pris:
6,5 kilometer (1 varv) 175 höjdmeter, 150: - Valfri starttid från 09-16
13 kilometer (2 varv), 350 höjdmeter, 250: - start 12.00
26 kilometer (4 varv), 700 höjdmeter 300: - start 11.00
52 kilometer (8 varv) 1400 höjdmeter 400: - start 10.00
104 kilometer (16 varv) 2400 höjdmeter 500:- start 09.00

Helst föranmälan så vi vet hur vi ska bunkra upp. Men finns möjlighet att anmäla sig på plats och swisha.

Banan: Cavemen Classic: Ödenäs banan är en 6,5 kilometer kuperad lång stig genom främst barrskog. Underlaget är skogsstig som på många håll är väldigt teknisk men varvas även med lite löpning på grusväg. Banan har en lång stigning samt en lång nedförslöpa och går sedan lite upp och lite ner. Start/Varvning/Mål kommer att ske vid Tallåsen (se karta). Vid varvning kommer även snacks (vegetariskt), soppa (vegan) och dricka att serveras för löpare och åskådare.

Faciliteter: Toalett, omklädning, dusch och bastu finns vid varvningen i anslutning till Tallåsen. Bastun kommer att vara igång från klockan 12 och framåt för löpare och i den mån det finns plats, åskådare. Till er som kommer som support och åskådare, packa lite picknick och ta även med något att grilla då vi kommer att ha en grill tänd hela dagen. Under kvällen om vädret tillåter kommer vi göra en brasa och häng nere vid sjön Ömmern i anslutning till banan för de som vill dröja sig kvar.

Ödenäs: Den gamla kulturbygden Ödenäs ligger på en höjdrygg formad av senaste istiden, en så kallad drumlin. På vardera sida om drumlinen finns sjöarna Ömmern och Ören. Dessa är typiska sprickdalssjöar för inlandet. Banan går längs traktorstigar genom gamla bondeskogar. I barrskogarna finns gott om tjäder. Av Lo syns spår av årligen. Jägare från bygden hävdar att varg rör sig ner hit på vintrarna. På sensommarkvällarna hörs den mytiska Storlommens kall. En del av sträckningen följer Laxån som förbinder de båda sjöarna.


Hitta Hit: Ödenäs ligger 40 minuters bilfärd från Göteborgs Centrum och nära Borås och Alingsås. Parkering finns i anslutning till Tallåsen (dock begränsat så blir det tryck skickar vi ut alternativ parkering i Race-PM några dagar innan) Adressen till Tallåsen där allt äger rum är: Ödenäsvägen 655. Om ni inte hittar ring oss (nummer finns längst ner. Det går att ta tåget till Hindås för de som inte har bil. Sen är det några kilometer. Men bäst är om du inte har möjlighet till biltransport, och om du har extra plats i bilen. Make it happen.

Ytterligare PM: Skickas ut några dagar innan race.

Cavemen Crew: Vi (Fredrik och Jacob) är två ganska vanliga killar som har en vision att kombinera löpning, natur och mänskliga möten under enkelhetens paraply. Vi vill göra det vi tycker om med människor vi tycker om i en miljö vi tycker om. Det är egentligen inte krångligare än så. Vi sätter värde på det som inte är för omständligt. Vi vill skapa ett löparforum med Löparträffar (drar igång efter sommaren) och race under samlingsnamnet Cavemen Classic i natursköna miljöer där vi alla springer, hänger och mår gött.

Fredrik Larsson: Tidigare triathlet men har på senare tid gått över till en lugnare tillvaro med löpning och bergsklättring. Ett aktivt uteliv rimmar bättre med arbetet som naturvårdsbiolog. Att springa omkring i stadsnära natur, naturreservat och nationalparker hela dagarna har gett en djupare förståelse för den natur vi lever i.

Jacob Zocherman: Långdistanslöpare som helst bor i sin skåpbil bredvid ett berg. Jacob är fotograf och skribent som tidigare jobbade i konfliktområden men fick en mental baksmälla och sökte sig till naturen. Löpningen fick ta större plats och har idag blivit en livsstil med tävlingar, resor och nya möten.

Kontakt till oss:
info@cavemencrew.com
Fredrik: 0736855463
Jacob: 0722640454