Steg 1 av 3

Växjö Marathon med Veteran-SM

Löpning
42,195 km
lördag 2019-10-19 kl. 11:00
Växjö
650 kr
2019-10-19 10:20

Inbjudan - Växjö Marathon med Veteran-SM
Lördag 19 oktober 2019
Start 11.00

Maratonbanan i Växjö är sannolikt Sveriges snabbaste. Banan går runt Växjösjön och springs i åtta varv, vilket ger tillgång till vätskestationer ungefär var tredje km, det finns även ett bord för egen medhavd dryck/energi. Banan är kontrollmätt. Tävlingscentralen är vid Simhallen i Växjö.

Den 26:e upplagan av Växjö Marathon är också Veteran-SM i maraton.
Anmälan sker via mittlopp.se och öppnar i maj månad. Startavgiften är 500 kr fram till den 12 oktober och efter det går det bra att fram till tävlingsdagen kl 10.15 anmäla sig mot en förhöjd avgift om 650 kr. Även efteranmälan och dess betalningen görs på mittlopp.se. Medlem i Svenska Marathonsällskapet har rabatt på anmälan, denna nyttjas genom att fylla i en kod vid anmälan, koden fås av Svenska Marathonsällskapet. Ingen återbetalning av anmälningsavgift är möjlig.

Alivia - Run VXO Charity 2019
Du har även möjlighet att köpa vår unika tröja mot cancer, de första 20 till superpris för 150kr, därefter från 270kr. Varje plagg kan ge 168 kronor till CancerRehah/Cancerfonden. Du väljer detta sist i anmälan. Förlängd beställningstid för tröjor fram till 22 september.
Mer info http://naturligasteg.se/vxo-run-charity

Tävlings-PM presenteras senast 13 oktober.

I år är det 26:e gången Växjö maraton går av stapeln och genom att det i år också är Veteran-SM så blir det extra roligt även i år. Och förmodligen snabbare än på många år.
Tävlingen har full klassindelning och motionsklasser. Svenska friidrottsförbundets regler gäller, vilket bland annat betyder att du måste vara medlem i en förening ansluten till friidrottsförbundet för att få delta i tävlingsklass. Anmäler du dig till tävlingsklass, uppfyller föreningskraven samt är över 35 år är du per automatik med i Veteran-SM. Är du inte medlem i någon förening enligt ovan är du välkommen i motionsklasserna (herr och dam).
Vill du och dina kamrater vara med i lagtävlingen måste ni uppge ert lagnamn på exakt samma sätt i era individuella anmälningar. De tre bästa resultaten i respektive lag räknas samman för lagets resultat i tävlingen.
Sportdrycken som serveras i år levereras av Umara.

Parkering sker enklast vid skolan Thorén framtid eller vid de stora parkeringarna längre åt sydost längs Alegatan/Kvarnvägen. Därifrån har du en kort promenad från simhallen.

Prisbord Växjö Marathon 2019:
För de tre snabbaste damerna och herrarna av respektive klass (totalen dam & herr + veteranklasser) tillfaller ett pris. Likaså får vinnarna av lagtävlingen ett pris (varje förenings tre bästa resultat räknas samman). Prispengar ges för banrekord och det ligger i år på 3000 kronor för både dam och herr. Banrekorden är 2:50:36 för damer (Alexandra Svensson, Hultfreds LK, 2008) och 2:26:30 för herrar (Fred Grönvall, Roma IF, 2017). Vid banrekord erhåller löparen både prispengar samt ordinarie priser som klassegrare.


Anmälan tyvärr inte möjlig

Anmälningstiden är slut, kontrollera med arrangören hur du gör en efteranmälan.

Partners